Wie zijn wij?

Stichting Westpoort Bereikbaar is een stichting opgericht door Port of Amsterdam en de Oram en zij houdt zich bezig met mobiliteit & vervoersoplossingen in het Westpoort gebied.

Openbaar vervoer is belangrijk voor de leefbaarheid van de stad en de regio. Ook in gebieden die minder goed ontsloten zijn is dat belangrijk. Als een normale ov-lijn hierin niet voorziet kan aanvullend openbaar vervoer een uitkomst bieden. Sinds een aantal jaar ontwikkelt GVB Commercieel Vervoer deze dienstverlening en werkt hiervoor samen met private partijen. Deze partijen financieren de buslijnen, maar GVB Commercieel Vervoer rijdt ze.

Westpoortbus Aanvullend Openbaar Vervoer is een initiatief van de Stichting Westpoort Bereikbaar en wordt in samenwerking met GVB Commercieel vervoer geëxploiteerd.

In het Amsterdamse Havengebied moet aanvullend openbaar vervoer een uitkomst bieden voor de medewerkers en bezoekers. Voorheen moesten zij met eigen vervoer komen. De Westpoort bus is een uniek collectief concept dat wordt bekostigd door de deelnemende bedrijven in het Amsterdamse Westelijk Havengebied. Sinds Oktober 2021 zijn er twee buslijnen die het Westpoort gebied ontsluiten voor medewerkers en bezoekers van de bedrijven in die regio.